Nieuwsberichten 2017

Sinterklaas Ouderkind toernooi 2017
Geplaatst op: 2017-12-14
Groepsfoto Sinterklaas Ouderkind toernooi 2017

Op vrijdag 1 december was het een gezellige boel bij badmintonvereniging Sowat. Veel kinderen hadden zich met één van hun ouders, opa, oma, tante of oom ingeschreven voor het jaarlijkse ouderkindtoernooi. Ieder koppel speelde 6 partijtjes badminton en deed ontzettend zijn best. Nadat alle wedstrijden waren gespeeld, kwam Wietze als winnaar uit de bus, de gemiddelde prijs was voor Brianna en de troostprijs ging naar Evie.
Als klap op de vuurpijl kwamen Sinterklaas en zijn Pieten even langs. Alle kinderen ontvingen van hen een cadeautje. De jeugdbegeleiding had ook nog voor iets te drinken en wat lekkers gezorgd. Dit alles maakte het een extra gezellig toernooi.

Badmintonclinics
Geplaatst op: 2017-12-14
Groepsfoto Badmintonclinic GALM-groep

Sowat heeft een aantal badmintonclinics verzorgd voor leerlingen van het Penta College en een GALM-groep van Careyn Dienst Welzijnswerk Rozenburg (DWR). Bij de jeugd werd er door het grote aantal leerlingen met een aangepast net gespeeld. Eerst werd de juiste grip getoond, het hooghouden (individueel en in kleine groepjes) geoefend en de slagtechniek voor het hoog overspelen gedemonstreerd. Vervolgens zijn de leerlingen enthousiast aan de slag gegaan binnen de beperkingen van de ruimte.

Bij de volwassenen van GALM ging het meer volgens de regels. Na een fikse warming-up werden de beginselen van het badminton uitgelegd. Daarna werd er om het juiste racketgevoel te krijgen, de shuttle hoog gehouden. Heel fanatiek werd de oefening meegedaan. Nu was iedereen warm genoeg om echt te gaan slaan. Eerst nog even een goede uitleg en demonstratie en dan volop aan de bak. Bedoeling was de shuttle hoog naar de tegenstander te slaan. Vervolgens werd er nog een tandje bij geschakeld door een oefening te doen waarin de korte en lange slag afgewisseld werd. Het bleek al gauw dat de volwassenen het spelletje volgens de regels erg leuk vonden, maar dat de tijd veel te snel voorbij ging.

Dat badminton in de zaal een heel ander verhaal is dan op de camping, werd voor alle deelnemers van de clinics al snel duidelijk. Maar het moet gezegd dat iedereen goed zijn best deed.