Nieuwsberichten 2018

Nieuwjaarstoernooi RBC Sowat
Geplaatst op: 2018-12-16
Nieuwjaarstoernooi 2019

Het jaar is weer bijna om. Hoogste tijd om terug te kijken op een leuk en succesvol jaar en om alvast na te denken over de doelen voor 2019. RBC Sowat nodigt alle oudere jeugd en senior leden uit voor het traditionele nieuwjaarstoernooi op 11 januari om zo het jaar gezellig en sportief te starten.

Geef je op bij Regina of Wim en hopelijk zien we je 11 januari.

Download hier de uitnodiging voor meer informatie.

Fijne feestdagen
Geplaatst op: 2018-12-16
Kerstwens
Jubileumtoernooi RBC Sowat
Geplaatst op: 2018-10-17
Jubileum toernooi organisatie

Omdat onze vereniging dit jaar 45 jaar bestaat, heeft de toernooicommissie op vrijdag 5 oktober een jubileumtoernooi georganiseerd. De opkomst was groot en het was dan ook heel gezellig. Er werd veel gelachen, maar ook serieus gespeeld.

Dit jubileumjaar werd een oude traditie in ere hersteld. De handdoeken met de naam van de club erop zijn weer te winnen! Ditmaal in de huidige clubkleuren donkerblauw met gele letters. De winnaars van deze collectors items waren Marloes en José.

Tijdens de naborrel met bitterballen ontvingen zij hun prijs uit handen van de toernooicommissie. Beiden nogmaals van harte gefeliciteerd.

Jubileum toernooi groep
Speeltijden herfstvakantie
Geplaatst op: 2018-09-25

Sporthal de Rozenburcht hanteert aangepaste openingstijden in de herfstvakantie.

Vrijdag 26 oktober is de sporthal dicht en daarmee komen zowel de training voor de jeugd als het vrijspelen voor de senioren te vervallen.

De speeltijden op dinsdag (24 oktober) en woensdag (25 oktober) zijn ongewijzigd.

Dagje Duinrell voor Sowat-jeugd
Geplaatst op: 2018-09-25
Sowat jeugd naar Duinrell

Op zaterdag 15 september vond het jaarlijkse uitje voor de badmintonjeugd van RBC Sowat plaats. Omdat de Rozenburgse badmintonvereniging dit jaar 45 jaar bestaat, werd het uitje ditmaal gesponsord door DeltaPort Donatiefonds Rozenburg, waarvoor onze hartelijke dank. Een lokale supermarkt stelde voor alle deelnemers een goed gevulde goody-bag ter beschikking. Hiervoor krijgen zij een dikke PLUS.

Om 09.00 uur gingen 15 jeugdleden en 4 begeleiders/chauffeurs op weg richting Wassenaar met als bestemming attractiepark Duinrell. Het weer was perfect voor zo'n dag uit, droog en rond de 20 graden. Aangekomen bij Duinrell werd, na de instructies, het hele spul losgelaten om van alle attracties te genieten. Bij de jongere jeugd waren de kikkerachtbaan, roddelbaan en zweefmolen populair. Bij de ouderen waren vooral de Falcon en de Mad-Mill in trek.

Tussen de middag was iedereen op tijd om te genieten van een patatje met een snack, waarna er nog tot 16.00 uur tijd was om favoriete attracties een laatste keer te doen. Na een heerlijk ijsje werd de terugreis aangevangen en was iedereen rond 17.15 uur moe, maar voldaan weer terug bij de sporthal.

Het jeugdbestuur van RBC Sowat bedankt hierbij iedereen voor een gezellige dag.

Jubileumfeest RBC Sowat
Geplaatst op: 2018-09-10
Uitnodiging Jubileumfeest
Jubileumtoernooi RBC Sowat
Geplaatst op: 2018-08-30

Het 45 jarige bestaan van RBC Sowat wordt gepast gevierd met verschillende activiteiten. Voor de senioren is dit onder andere een Jubileumtoernooi welke op vrijdag 5 oktober vanaf 20:00 zal worden gehouden.

Geef je op bij Regina of Wim en laten we er met zijn allen weer een gezellige avond van maken.

Download hier de uitnodiging voor meer informatie.

Aangepaste speeltijden Zomervakantie
Geplaatst op: 2018-06-17
Aangepast op: 2018-07-05

De zomervakantie komt er weer aan. Sporthal de Rozenburcht kent dan aangepaste openingstijden wat voor ons dan weer resulteert in aangepaste speeltijden.

In de zomervakantie komt de speeldag vrijdag te vervallen. Op woensdag beginnen we een uurtje eerder (19:00) en eindigen we om 21:00. Dinsdagochtend is onveranderd.

Bekijk hier het volledige bericht.

Gedurende de zomervakantie bieden diverse badmintonverenigingen in onze regio zomer(avond)badminton aan. Ook niet-leden kunnen daar tijdens de vakantie terecht. Kijk op de website van Badminton Nederland voor meer informatie (http://regio.badminton.nl/zuid-west/zomerbadminton).

Sowat 2 en 4 kampioen! [ERC]
Geplaatst op: 2018-04-12
Sowat 2 en 4 Kampioen 2017-2018 ERC

In een bloedstollende wedstrijd tegen BBC 3 is Sowat 4 kampioen geworden in poule C van de Externe Recreanten Competitie. Weliswaar hadden Peter, José, Remco, Lisanne en Regina aan 1 gewonnen partij voldoende, maar natuurlijk wilden zij het kampioenschap waardig afsluiten met winst. Maar liefst 3 driesetters werden er gespeeld, waarvan de derde en tevens laatste partij moest worden opgegeven door het team uit Brielle wegens tijdgebrek, uitslag 1-5 in het voordeel van Sowat. Met dank aan alle supporters. Volgend seizoen speelt Sowat 4 in poule B.

In poule B is Sowat 2 bestaande uit Rien, Ed, Dirk, Kirsten en Eline, kampioen geworden. Zij promoveren naar poule A.

Tijdens het ERC eindtoernooi in Spijkenisse werden de kampioenen gehuldigd met bloemen, champagne en de wisselbeker van beide poules.

Paastoernooi RBC Sowat
Geplaatst op: 2018-04-03
Paastoernooi 2018

Op Goede Vrijdag heeft de Rozenburgse Badminton Club (RBC) Sowat een Paastoernooi georganiseerd voor haar senioren en gevorderde jeugdspelers. In totaal deden er 27 deelnemers mee. Dat de opkomst iets lager was dan normaal gesproken bij een gezelligheidstoernooi, had waarschijnlijk te maken met het Paasweekend. Desalniettemin was de sfeer goed en werden er spannende partijen gespeeld. Daniëlle bleek bij de dames het dichtstbij het gemiddeld aantal punten te zitten en Henk bij de heren. Beide badmintonners gingen er met een chocoladepaashaas vandoor. Kozijn&Zo maakte de afterparty extra gezellig met een drankje en een dubbele portie bitterballen. KW FLEX was zoals gebruikelijk weer aanwezig voor advies en materialen op badmintongebied.

Op 5 oktober wordt het volgende toernooi gespeeld, dat wordt een jubileumtoernooi i.v.m. het 45-jarig bestaan van de badmintonvereniging.

Missie geslaagd: Sowat 2 kampioen!
Geplaatst op: 2018-02-05
Sowat 2 Kampioen najaarscompetitie 2017

Het blijft een apart verhaal. Zoals eerder is bericht, is team 2 van Sowat vorig jaar ongelukkig gedegradeerd uit de 4e klasse in het district Zuid-West. Voor de kerstvakantie kon het team, bestaande uit Matthijs van Dam, Anita Kalden, Paul Marcusse, Annemieke Assenberg van Eijsden (van links naar rechts op de foto), Bea Bestebroer en Rob Tettero (niet op de foto) terugkijken op een succesvol 1e deel van een nieuw seizoen, een klasse lager. Met 10 gewonnen uit 10 gespeelde wedstrijden was het doel in zicht: Eerherstel en promotie.

Onze gladiatoren pakten na een korte winterstop het badmintonracket weer op en gingen vrolijk verder waar ze gebleven waren. En met het gewenste resultaat. Met nog 2 wedstrijden te spelen was het team door de concurrentie niet meer in te halen. Missie geslaagd: het kampioenschap en daarmee de promotie waren binnen! Een kampioenschap met een bijzonder tintje. Alle wedstrijden werden uiteindelijk gewonnen. Een mooiere terugkeer naar de 4e klasse konden de helden van team 2 zich niet bedenken.

Nieuwjaarstoernooi RBC Sowat
Geplaatst op: 2018-01-06
Nieuwjaarstoernooi 2018

Op vrijdagavond 5 januari jl. heeft de toernooiencommissie van de Rozenburgse Badminton Club (RBC) Sowat het jaarlijkse Nieuwjaarstoernooi georganiseerd voor haar seniorleden. Een mooie gelegenheid om iedereen het beste te wensen voor het komende jaar en de eventuele extra kilo's van de feestdagen er weer af te sporten. Ook KW Flex, één van de Vrienden van Sowat, was weer aanwezig om onder andere rackets te bespannen en spelers van advies te voorzien. Er werd heftig, maar sportief gestreden om het gemiddeld aantal behaalde punten. Bij de dames ging Eline met een prijs naar huis en bij de heren was dit Angelo. Tijdens de gezellige afterparty werd er genoten van een drankje en de inmiddels traditionele bitterballen. Hiermee was de kop van het nieuwe jaar er weer af. Op naar de eerste competitiewedstrijden!