Nieuwsberichten 2019

Namens de Jeugd: Fijne Feestdagen!
Geplaatst op: 2019-12-23
Kerstgroet namens de jeugd
Kerstvakantie - Sporthal gesloten
Geplaatst op: 2019-12-12
Aangepast op: 2019-12-23

De feestdagen staan weer voor de deur. Genieten van de gezelligheid, het heerlijke eten en misschien ook wel van een welverdiende vakantie!

Het sporten zal ook voor velen op een lager pitje staan onder andere omdat de sporthal gesloten is in de kerstvakantie. De speeldagen 24,25,27,31 december en 1,3 januari komen hiermee te vervallen.

Uitnodiging Nieuwjaarstoernooi 2020
Geplaatst op: 2019-12-12
Uitnodiging Nieuwjaarstoernooi 2020
Verslag kind-ouder toernooi 8 november 2019
Geplaatst op: 2019-11-11
Kindouder Toernooi 2019

De jeugd van Sowat traint iedere vrijdag van 18.30 uur tot 20.00 uur. Vanavond werd er niet getraind, maar een kind-oudertoernooi gespeeld. Een mooi aantal spelers was op tijd in de hal aanwezig om de netten op de zetten zodat het toernooi met ouders, een oom en een zus kon beginnen.

In totaal werden er 38 wedstrijden van 10 minuten gespeeld. Na de eerste drie rondes was het tijd voor een korte pauze. Deze was ingelast voor de meegekomen familieleden, maar werd graag gebruikt door de jeugd! Na de pauze was er nog net voldoende tijd om nog twee rondes te spelen.

Na de wedstrijden werd de gemiddelde speler bij de meisjes en bij de jongens bekend gemaakt. Het gemiddelde was 17,18 punten. Romy won bij de meisjes met 16,6 punten en Robbin bij de jongens met 11,8 punten. Zij gingen naar huis met een doos gevuld met een .... verrassing. Het was een geslaagd toernooi dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Mocht u/je dit lezen en denken: dat is misschien wel iets voor mij! De jeugd traint op vrijdag op tijden zoals hierboven vermeld. De senioren zijn welkom op dinsdagochtend, woensdag- en vrijdagavond. Voor zowel de jeugd als de senioren geldt dat u/je eerste vier maal gratis kunt meespelen om op die manier kennis te maken met onze sport en onze vereniging. Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar onze website www.sowat.nl.

Verslag Herfsttoernooi RBC Sowat
Geplaatst op: 2019-10-27
Herfsttoernooi 2019

Op vrijdag 25 oktober organiseerde de toernooicommissie van de Rozenburgse Badminton Club (RBC) Sowat haar Herfsttoernooi in de Rozenburcht. De gezelligheidstoernooien worden altijd goed bezocht, zo ook afgelopen vrijdagavond. Er werd gestreden om de felbegeerde Sowat-handdoek, welke werd gewonnen door Ingrid en Jaap. Zij zaten het dichtsbij het behaalde gemiddelde. KW-Flex was weer aanwezig voor het bespannen van rackets en aanschaf van badmintonmaterialen. En na afloop zorgde Kozijn en zo voor een hapje en drankje tijdens de prijsuitreiking. Het volgende (Nieuwjaars)toernooi staat gepland op vrijdag 10 januari.

Vindt u badminton ook zo leuk, sla dan eens een shuttletje mee op woensdag- of vrijdagavond tussen 20.00 - 23.00 uur. U vindt ons in sporthal De Rozenburcht.

Hieronder volgt ten slot nog de gehele uitslag. Iedereen bedankt voor de gezellige avond!.

Uitslag Herfsttoernooi 2019
Uitnodiging Herfsttoernooi
Geplaatst op: 2019-10-09
Aangepast op: 2019-10-11
Herfsttoernooi 2019
Toernooi Overzicht Seizoen 2019-2020
Geplaatst op: 2019-09-07
Toernooi Overzicht
Geen badminton op 12 en 16 Juli in de Rozenburcht
Geplaatst op: 2019-07-04

In verband met een personeelsfeest is de sporthal op vrijdag 12 juli vanaf 16 uur gesloten. Dit betekent dat er deze avond GEEN badminton is. De laatste reguliere vrijdag voor de zomervakantie is vrijdag 19 juli.

Op dinsdag 16 juli is de sporthal verhuurd aan een school in Rozenburg. Dit betekent dat er die dinsdagmorgen geen badminton is in de Rozenburcht. Er is ons een alternatief aangeboden aan het Bramenpad. We kunnen in de sporthal van de Phoenix terecht voor deze ochtend.

Voor vragen kunt u terecht bij alle bestuursleden

Damescompetitie B-klasse voorjaar 2019
Geplaatst op: 2019-06-21
Damescompetitie B-klasse

De Rozenburgse Badminton Club (RBC) Sowat heeft het afgelopen seizoen meegedaan aan de damescompetitie B-klasse, georganiseerd door de Nederlandse Badmintonbond. In de voorbereiding kreeg Anita te maken met een blessure, waardoor Emma vanuit de jeugd werd toegevoegd aan de vaste spelersgroep. De andere vaste speelsters waren Annemieke en Kirsten. Elke wedstrijd werd er een invalster toegevoegd aan het spelende team. De poule van invalsters bestond uit Lenie, Simone, Regina, Lisanne, Sandra, Eline en Daniële.

Na meerdere uit- en thuiswedstrijden in onder andere Goes, Papendrecht , Spijkenisse en Hardinxveld-Giessendam zijn de dames als 5de van de 6 teams geëindigd. Er werden 10 wedstrijden gespeeld waarvan er 5 verloren werden, 2 gelijk gespeeld en (doordat de competitie goed werd afgesloten met een winstpartij) 3 gewonnen.

Vooral voor Emma was deze competitie een leuke en leerzame ervaring. Met de inzet van (gevorderde) jeugd tijdens evenementen voor senioren, hoopt Sowat jeugdspelers voor langere tijd te binden aan de vereniging.

Zomerbadminton
Geplaatst op: 2019-06-03
Zomerbadminton
Badminton Clinic RBC Sowat
Geplaatst op: 2019-05-02
Badminton Clinic
Verslag Paastoernooi RBC Sowat
Geplaatst op: 2019-04-25
Paastoernooi 2019

Op Goede Vrijdag, 19 april, heeft de toernooicommissie van de Rozenburgse Badminton Club (RBC) Sowat een Paastoernooi georganiseerd voor haar senioren en gevorderde jeugdleden. Ondanks het mooie Paasweekend waren er toch nog 31 enthousiaste deelnemers. Er werd menig heftig partijtje gespeeld, maar er was ook veel gelach te horen. KW Flex was weer aanwezig voor advies en materiaal op badmintongebied.

Tijdens de borrel met bittergarnituur werden de prijzen uitgereikt. De winnaar is de speler die het dichts bij het gemiddeld aantal behaalde punten van de avond zit. Bij de dames was dit Lisanne en bij de heren Henk. Beiden ontvingen de traditionele Sowat-handdoek uit handen van de toernooicommissie.

Hieronder volgt ten slot nog de gehele uitslag. Iedereen bedankt voor de gezellige avond!.

Uitslag Paastoernooi 2019
Externe Recreanten Competitie eindtoernooi
Geplaatst op: 2019-04-12
Eindtoernooi ERC 2019

Op zaterdag 6 april werd het traditionele eindtoernooi van de Externe Recreanten Competitie (ERC) gespeeld. Ditmaal was de organiserende vereniging BC Bernisse in Zuidland. Diverse spelers van onze vereniging waren van de partij. Met het thema "fout" was verkleden niet echt moeilijk. Zo liep er een travestiet rond, twee cowboys en een indiaan, twee katten, een foute Tiroler, een bouwvakker, een meneer in leer en diverse mensen met felle kleurtjes en dito pruik. Eén van de pruikdragers, een foute clown(?), won het bekertje voor de best verklede speler. Dit was niemand minder dan onze eigen Angelo!

Een drietal banen hadden een hindernis ingebouwd, zoals een ballonnenlijn boven het net, een diagonaal net en een baan met de was nog uitgehangen over het net. Zo op het eerste gezicht niet zo heel bijzonder, maar uiteindelijk bleek het badmintonnen hierdoor toch lastiger dan gedacht. Het was een supergezellige middag. Volgend jaar is onze vereniging de organiserende partij. De lat is door de jaren heen steeds hoger gelegd maar met de hulp van onze ERC-spelers gaan we de uitdaging graag aan.

Sowat 4 kampioen! [ERC]
Geplaatst op: 2019-04-11
Aangepast op: 2019-04-18
Sowat 4 kampioen

Na vorig seizoen kampioen te zijn geworden in poule C, is Sowat 4 dit seizoen kampioen geworden in poule B van de Externe Recreanten Competitie (ERC). Op zaterdag 6 april werden José, Remco, Peter, Lisanne en Regina gehuldigd na afloop van het traditionele eindtoernooi en ontvingen zij de wisselbeker. Deze eerste plaats betekent dat zij wederom zullen promoveren en volgend seizoen in poule A spelen. Een hele uitdaging voor dit team, dat pas anderhalf jaar in deze samenstelling speelt.

Eervolle vermelding verdient Sowat 6. Danny, Ernst, Roeland, Daniëlle, Jolanda en Sharona speelden heel goed in poule C van de ERC en kwamen op een gedeelde eerste plaats uit met BCRS 4 uit Spijkenisse. Helaas greep Sowat 6 net naast de beker, omdat zij in de onderlinge strijd 1 punt minder hebben behaald.

Uitnodiging Paastoernooi RBC Sowat
Geplaatst op: 2019-03-16
Paasjaarstoernooi 2019

De paashaas is alweer druk in de weer met het schilderen van alle eitjes. Pasen is in aantocht wat natuurlijk betekent dat er voor de leden van R.B.C. Sowat weer een gezelligheidstoernooi op de planning staat. De Senioren en oudere jeugd zijn van harte uitgenodigd voor het Paastoernooi dat op 19 April vanaf 20.00 wordt gehouden.

Geef je op bij Regina of Wim en laten we er met zijn allen weer een gezellige avond van maken.

Download hier de uitnodiging voor meer informatie.

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering
Geplaatst op: 2019-02-18

Woensdag 17 April is er weer een Algemene Leden Vergadering. Alle senior leden van R.B.C. Sowat zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

De vergadering wordt gehouden in de kantine van MFC De Rozenburcht van 19:00 tot ca. 20:30.

We hopen veel leden te mogen ontvangen. Tot 17 April!

Verslag Nieuwjaarstoernooi RBC Sowat
Geplaatst op: 2019-01-14
Nieuwjaarstoernooi 2019

Afgelopen vrijdagavond organiseerde de toernooiencommissie van de Rozenburgse Badminton Club Sowat het traditionele Nieuwjaarstoernooi voor haar senioren en gevorderde jeugdspelers. Nadat iedereen elkaar het beste had gewenst voor het nieuwe jaar, ging het toernooi van start. Sommige spelers moesten weer even wennen aan het sporten na alle kerstkransjes en oliebollen, al duurde dat niet lang. Ontspannen partijtjes en spannende wedstrijden wisselden elkaar af, maar het was vooral heel gezellig.

Na alle inspanning werden, onder het genot van bitterballen en een drankje, de prijzen uitgereikt aan de dame en heer die het dichtste bij het gemiddelde van de avond zaten. Bij de dames was dit Lenie en bij de heren Ari. Beide badmintonners gingen met een felbegeerde Sowat-handdoek naar huis.

Het volgende gezelligheidstoernooi zal in april plaatsvinden.