Nieuwsberichten 2020

COVID-19 Lockdown
Geplaatst op: 2020-12-14

Premier Rutte heeft zojuist (14-12-2020) een persconferentie gegeven met daarin als boodschap dat Nederland in lockdown is.

Dit houdt onder andere in dat vanaf morgen ochtend niet meer binnen gesport kan worden. Zowel voor de jeugd als de senioren is het dus niet meer mogelijk om te badmintonnen tot dat de maatregelen weer voldoende worden versoepeld.

Vervelend nieuws voor ons allemaal. Het is een moeilijke tijd waar het al flink zoeken is naar mogelijkheden om andere mensen te ontmoeten, te blijven werken aan je gezondheid middels bewegen en de muren in je huis te ontvluchten.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar en probeer toch nog wat te maken van de komende weken. We hopen jullie in het volgende jaar snel weer te zien!

- Bestuur R.B.C Sowat -

Huishoudelijk Reglement van RBC Sowat is bijgewerkt
Geplaatst op: 2020-12-06

Tijdens de digitale Algemene Leden Vergadering (ALV) van 19 november jl. is het aangepaste Huishoudelijk Reglement van RBC Sowat vastgesteld. Het oude reglement was danig verouderd. In de nieuwe versie staan alle huidige commissies benoemd en komt ook de automatische incasso aan bod. Je kunt het Huishoudelijke Reglement hier downloaden.

NB. Huishuidelijk reglement en statuten zijn ook te vinden onder Clubinfo > Reglement .

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering
Geplaatst op: 2020-10-08
Aangepast op: 2020-10-25

Let op! Algemene Leden Vergadering is verplaatst van 29 Oktober naar 19 November.

Donderdag 19 November Donderdag 29 Oktober, van 19:30 tot ca. 21:00, is er weer een Algemene Leden Vergadering. Alle senior leden van R.B.C. Sowat zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

I.v.m corona zal de vergadering dit jaar digitaal plaatsvinden. Hier zal het programma Teams voor gebruikt worden.

Ongeveer een week voor de vergadering zal naar alle senior leden een mail worden verstuurd met daarin de link naar de vergadering (controleer ook de spamfolder). Wanneer je Teams hebt geinstalleerd wordt het programma gestart wanneer je de link aanklikt. Anders zal de vergadering in de browser worden geopend.

We hopen veel leden te mogen ontvangen. Tot 19 November!

COVID-19 update
Geplaatst op: 2020-03-13
Aangepast op: 2020-10-16

Per 14 oktober 22:00 zijn de nieuwe COVID maatregelen van kracht. Deze week is door Sportbedrijf Rotterdam, Badminton Nederland en de vereniging gekeken wat dit betekent voor de sport. Hieronder een opsomming van de belangrijkste regels aangaande het badmintonnen.

Bovenstaande regels zijn opgesteld met het oog om tijdens het sporten te kunnen voldoen aan de aangescherpte regels. De basisregels en een aanscherping hierop blijven ook gewoon gelden.

De bovenstaande opsomming betreft de belangrijkste maatregelen maar nog niet alle. Zie het protocol van Badminton Nederland voor het volledige overzicht van badminton gerelateerde maatregelen. Het protocol dat door Badminton Nederland is opgesteld kan hier worden gevonden. Verder gelden natuurlijk ook de algemene richtlijnen opgesteld door de RIVM en de maatregelen van Sportbedrijf Rotterdam.

Trainingstijden
Geplaatst op: 2020-09-01

Beste badmintonners,

De zomervakantie is weer voorbij! Dat wil zeggen dat de normale trainingstijden weer van toepassing zijn en ook voor de jeugd gaan de trainingen op 4 september weer beginnen.

De trainingstijden vanaf september:
Jeugd 6 t/m 17 jaarVrijdag18:30 - 20:00
SeniorenDinsdag10:00 - 12:00
 Woensdag  20:00 - 23:00
 Vrijdag20:00 - 23:00

Wel gelden nog steeds de COVID-19 regels waar we ons aan moeten houden. Vanuit de vereniging gelden de volgende regels:

Ook vanuit de Sportbedrijf Rotterdam zijn er richtlijnen opgesteld. Zie onderstaand overzicht voor de richtlijnen voor de sporthal.

Richtlijnen Sporthal

Veel plezier met het sporten!

Ballonbadminton Careyn
Geplaatst op: 2020-09-01

Beste badmintonners,

Jullie weten als geen ander hoe leuk het kan zijn om te sporten in clubverband. Het gaat immers niet alleen om het bewegen, maar ook om het sociale aspect. Dit gevoel wil Careyn ook geven aan ouderen. Careyn wil daarom Ballonbadminton opzetten, badminton voor ouderen vanuit de stoel met een verkort racket en een ballon. Een net tussen de teams in, maakt het helemaal compleet.

Wie van jullie zou het leuk vinden om als vrijwilliger deze activiteit te begeleiden? Het gaat om één uurtje in de week op de donderdagochtend. Het is de bedoeling dat je het net opzet, de stoelen klaar zet (op anderhalve meter van elkaar), de ballonnen opblaast (met een pompje), na afloop een bakkie koffie of thee meedrinkt en alles weer opruimt. Hiernaast ben je ook nog spelleider en scheidsrechter. Kortom een lekker actief uurtje.

Als dank ontvang je als vrijwilliger een cadeaubon met je verjaardag, een kerstattentie en (het allerbelangrijkste!) vrolijke gezichten tijdens de Ballonbadminton.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Regina via voorzitter@sowat.nl of r.krijger@careyn.nl.

Met sportieve groet,
Regina

COVID-19 update
Geplaatst op: 2020-03-13
Aangepast op: 2020-07-03

Goed nieuws! Vanaf volgende week (07-07-2020) kan er weer gespeeld worden. Gedurende de maanden juli en augustus zijn er per week 3 speelmomenten van 2 uur:

Met de huidige inzichten zou vanaf september het normale schema weer moeten gelden.

Wel gelden er een aantal regels waar ons aan moeten houden. Vanuit de vereniging gelden de volgende regels:

Ook vanuit de Sportbedrijf Rotterdam zijn er richtlijnen opgesteld. Zie onderstaand overzicht voor de richtlijnen voor de sporthal.

Richtlijnen Sporthal
Steun onze vereniging!
Geplaatst op: 2020-05-24
Steun onze vereniging Steun onze vereniging
Sowat 4 kampioen in de ERC
Geplaatst op: 2020-04-06
Sowat 4 kampioen

De ERC is de Externe Recreanten Competitie van de badmintonverenigingen op Voorne-Putten, Rozenburg en Spijkenisse. Het afgelopen seizoen begon Sowat 4 met een nieuw team in de C poule van deze competitie. Het team bestond uit twee heren en drie dames. Met goede zin en veel sportiviteit werd de eerste wedstrijd gespeeld in september vorig jaar.

De eerste in een reeks van totaal 10 wedstrijden. Na een spannende seizoen stonden de nummers 1 en 2 dicht bij elkaar en pas in de allerlaatste wedstrijd van de competitie volgde de ontknoping. Uiteindelijk won Sowat 4 met 7 gewonnen wedstrijden, 2 gelijkspel en 1 verloren wedstrijd.

Omdat Sowat dit jaar de competitie organiseerde, zou de competitie worden afgesloten met een eindtoernooi op 28 maart in de Rozenburcht en aansluitend eten en feest in Club Leen. Ook de huldiging van de kampioenen zou dan plaatsvinden. Helaas kon dat alles vanwege het coronavirus niet doorgaan. We hopen aan het begin van het nieuwe seizoen de wisselbekers toch nog te kunnen uitgereiken aan de winnaars van poule A, B en C van de recreantencompetitie.

RBC Sowat zoekt nieuwe leden!
Geplaatst op: 2020-02-24
Wervingsadvertentie RBC Sowat
Verslag Nieuwjaarstoernooi
Geplaatst op: 2020-01-19
Nieuwjaarstoernooi 2020

Op vrijdagavond 10 januari jl. was het gezellig druk in de sporthal van de Rozenburcht. Naast een wedstrijd van het eerste Regioteam van de Rozenburgse Badminton Club (RBC) Sowat werd ook het traditionele Nieuwjaarstoernooi gespeeld. Voor sommige badmintonners was het afzien en zaten de oliebollen nog flink dwars. Maar de lol was er niet minder om! Gelukkig was er door het grote aantal deelnemers voldoende tijd om even bij te komen en een partijtje over te slaan. KW Flex was ook van de partij, zodat alle badmintonmaterialen weer vervangen of gerepareerd konden worden.

Nadat alle wedstrijden gespeeld waren, werden onder het genot van een gezamenlijk drankje de winnaars bekend gemaakt. De mooie clubhanddoeken waren ditmaal voor Emma en Nico. Zij zaten het dichtst bij de gemiddelden van de avond.

Wil je ook eens kijken of badminton iets voor jou is? Kom dan langs op één van onze speelmomenten en speel gratis mee. Als jij zorgt voor sportschoenen zonder zwarte zolen ( i.v.m. de zaalvloer), dan hebben wij wel een racket te leen. Kijk voor onze speeltijden op www.sowat.nl.

Hieronder volgt ten slot nog de gehele uitslag. Iedereen bedankt voor de gezellige avond!

Uitslag Nieuwjaarstoernooi 2020