Nieuwsberichten 2020

COVID-19 update
Geplaatst op: 2020-03-13
Aangepast op: 2020-07-03

Goed nieuws! Vanaf volgende week (07-07-2020) kan er weer gespeeld worden. Gedurende de maanden juli en augustus zijn er per week 3 speelmomenten van 2 uur:

Met de huidige inzichten zou vanaf september het normale schema weer moeten gelden.

Wel gelden er een aantal regels waar ons aan moeten houden. Vanuit de vereniging gelden de volgende regels:

Ook vanuit de Sportbedrijf Rotterdam zijn er richtlijnen opgesteld. Zie onderstaand overzicht voor de richtlijnen voor de sporthal.

Richtlijnen Sporthal
Steun onze vereniging!
Geplaatst op: 2020-05-24
Steun onze vereniging Steun onze vereniging
Sowat 4 kampioen in de ERC
Geplaatst op: 2020-04-06
Sowat 4 kampioen

De ERC is de Externe Recreanten Competitie van de badmintonverenigingen op Voorne-Putten, Rozenburg en Spijkenisse. Het afgelopen seizoen begon Sowat 4 met een nieuw team in de C poule van deze competitie. Het team bestond uit twee heren en drie dames. Met goede zin en veel sportiviteit werd de eerste wedstrijd gespeeld in september vorig jaar.

De eerste in een reeks van totaal 10 wedstrijden. Na een spannende seizoen stonden de nummers 1 en 2 dicht bij elkaar en pas in de allerlaatste wedstrijd van de competitie volgde de ontknoping. Uiteindelijk won Sowat 4 met 7 gewonnen wedstrijden, 2 gelijkspel en 1 verloren wedstrijd.

Omdat Sowat dit jaar de competitie organiseerde, zou de competitie worden afgesloten met een eindtoernooi op 28 maart in de Rozenburcht en aansluitend eten en feest in Club Leen. Ook de huldiging van de kampioenen zou dan plaatsvinden. Helaas kon dat alles vanwege het coronavirus niet doorgaan. We hopen aan het begin van het nieuwe seizoen de wisselbekers toch nog te kunnen uitgereiken aan de winnaars van poule A, B en C van de recreantencompetitie.

RBC Sowat zoekt nieuwe leden!
Geplaatst op: 2020-02-24
Wervingsadvertentie RBC Sowat
Verslag Nieuwjaarstoernooi
Geplaatst op: 2020-01-19
Nieuwjaarstoernooi 2020

Op vrijdagavond 10 januari jl. was het gezellig druk in de sporthal van de Rozenburcht. Naast een wedstrijd van het eerste Regioteam van de Rozenburgse Badminton Club (RBC) Sowat werd ook het traditionele Nieuwjaarstoernooi gespeeld. Voor sommige badmintonners was het afzien en zaten de oliebollen nog flink dwars. Maar de lol was er niet minder om! Gelukkig was er door het grote aantal deelnemers voldoende tijd om even bij te komen en een partijtje over te slaan. KW Flex was ook van de partij, zodat alle badmintonmaterialen weer vervangen of gerepareerd konden worden.

Nadat alle wedstrijden gespeeld waren, werden onder het genot van een gezamenlijk drankje de winnaars bekend gemaakt. De mooie clubhanddoeken waren ditmaal voor Emma en Nico. Zij zaten het dichtst bij de gemiddelden van de avond.

Wil je ook eens kijken of badminton iets voor jou is? Kom dan langs op één van onze speelmomenten en speel gratis mee. Als jij zorgt voor sportschoenen zonder zwarte zolen ( i.v.m. de zaalvloer), dan hebben wij wel een racket te leen. Kijk voor onze speeltijden op www.sowat.nl.

Hieronder volgt ten slot nog de gehele uitslag. Iedereen bedankt voor de gezellige avond!

Uitslag Nieuwjaarstoernooi 2020