Nieuwsberichten 2021

Plus Club Actie: Iedereen bedankt!
Geplaatst op: 2021-12-20
Aangepast op: 2021-12-21

Plus Club Actie

De uitslag van de sponsoractie van de Plus was begin deze maand bekend geworden. Als vereniging hebben we een cheque van €506 in ontvangst mogen nemen!

Via deze weg willen we iedereen nogmaals bedanken voor het doneren van Plus sponsorpunten aan Sowat! Natuurlijk willen we ook de Plus bedanken voor het houden van deze actie!

Werving bestuur
Geplaatst op: 2021-10-28

Plus Club Actie

De jeugd van RBC Sowat is op zoek naar een trainer/begeleider
Geplaatst op: 2021-10-28

Op vrijdag 5 november organiseren we daarom een trainingsclinic van 19.30 - 21.00 uur in sporthal De Rozenburcht. Frank Vermeulen van Rotterdam Sportsupport verzorgt deze clinic.

Vind je badminton leuk en zou je ons uit de brand willen helpen? Kom dan op 5 november naar de sporthal, dan gaan we samen aan de slag voor onze jeugd!

Plus Club Actie
Geplaatst op: 2021-09-17

Plus Club Actie

Toekomstbestendig Sowat
Geplaatst op: 2021-08-06

Beste leden,

Er zijn allerlei veranderingen gaande op het gebied van wet- en regelgeving en financiering die ook onze vereniging treffen. Om Sowat toekomstbestendig te maken, is het nodig om eens kritisch naar onze vereniging te kijken; hoe gaan we met elkaar om, wat speelt er, wat is het unieke aan onze vereniging en waar staan we voor?

Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we hulp gekregen van Rotterdam Sportsupport, in de persoon van Emile van der Weg. Emile zal op een speelavond naar ons toekomen om nader kennis te maken met onze vereniging en onze leden. Het bestuur hoopt dat jullie openstaan voor een gesprek met Emile, zodat we met elkaar op weg kunnen naar een toekomstbestendig Sowat.

Met sportieve groet,

Regina Krijger | Voorzitter RBC Sowat

Yonex Dutch Open 2021
Geplaatst op: 2021-08-06

Verenigingen die aangesloten zijn bij Badminton Nederland kunnen via de volgende link tegen gereduceerd tarief maximaal 4 tickets kopen voor de zaterdag 16 oktober (kwart- en halve finales) en/of zondag 17 oktober (finales) aanschaffen voor de Yonex Dutch Open.

Flexibel sporten bij RBC Sowat
Geplaatst op: 2021-06-20

Wil jij ook flexibel sporten zonder lidmaatschap? Dat kan bij de Rozenburgse Badminton Club (RBC) Sowat! De vereniging heeft een eigen groepspagina op Inviplay. In die groep worden de badmintonactiviteiten aangeboden waarbij je zonder lidmaatschap, maar tegen betaling van een eenmalig bedrag, kan meespelen.

Word daarvoor lid van onze groep op Inviplay: https://www.inviplay.nl/groups/58. Als je nog geen inlog hebt, zal je eerst gevraagd worden om je gratis aan te melden. Daarna kan je je eenvoudig aanmelden voor een badmintonactiviteit naar keuze. Zo kan je komen badmintonnen wanneer het jou uitkomt.

We hopen je snel een keer te zien in MFC De Rozenburcht tijdens één van onze speeltijden. Heb je nog geen racket, dan krijg je er eentje van ons te leen.

Hulp gevraagd: Onderzoek Erasmus Universiteit
Geplaatst op: 2021-06-09

Even voorstellen...

Ik ben Nicky, 23 jaar en student Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik ben actief bij Ragnar Rotterdam en Z&PC Rotterdam als zwemster, trainster en waterpoloster. Mijn liefde voor sport combineer ik graag met mijn studie en daarom houd ik mij nu bezig met het uitvoeren van dit onderzoek.

Voor een onderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn we op zoek naar volwassen leden van sportverenigingen die een vragenlijst voor ons in willen vullen. Zouden jullie ons willen helpen?

De vragenlijst gaat over hoe individuen bepaalde activiteiten ervaren, waaronder sport. De vragen worden gesteld in het Engels en het invullen duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. U kunt hier (https://erasmusuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_d6xvABzzlw3g1U2) een link vinden naar de volledige lijst. Het is het makkelijkst en snelst om deze met behulp van een laptop in te vullen, maar een telefoon is ook mogelijk. Het invullen is geheel vrijwillig en u kunt op elk moment stoppen met uw deelname.

Alvast bedankt voor uw/jullie deelname!

Buitennetten zijn gearriveerd!
Geplaatst op: 2021-04-27

Sowat aan de Airshuttle

De netten en belijning zijn binnen, waardoor het AirBadminton nog leuker wordt! Gelukkig hebben we van Sportbedrijf Rotterdam een opstartsubsidie voor nieuwe activiteiten ontvangen, waardoor we de netten, belijning, airshuttles en outdoor shuttles konden aanschaffen.

Ook de jeugd is inmiddels weer begonnen. Omdat badmintonnen buiten een stuk lastiger is dan in de zaal, wisselen we het AirBadminton voor hen af met badminton gerelateerde spelletjes. Het enige nadeel hiervan is, is dat de speeltijd super snel voorbij gaat. Maar dat nemen we dan maar op de koop toe. 😜

badminton.lt.acemlna.com

Sowat aan de Airshuttle
Geplaatst op: 2021-04-17

Sowat aan de Airshuttle

Inmiddels is Sowat gestart met AirBadminton. Ervaar zelf hoe leuk dit is door naar Sportpark Oost te komen op dinsdag van 10.00-12.00 uur of op vrijdag van 19.00-21.00 uur. Heb je eerst wat inspiratie nodig, bekijk dan de filmpjes. Je wordt hier vast enthousiast van!

badminton.lt.acemlna.com

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering
Geplaatst op: 2021-04-15
Aangepast op: 2021-04-16

Woensdag 28 April, van 19:30 tot ca. 21:00, is er weer een Algemene Leden Vergadering. Alle senior leden van R.B.C. Sowat zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

I.v.m corona zal ook dit jaar de vergadering digitaal plaatsvinden. Hier zal het programma Teams voor gebruikt worden.

Ongeveer een week voor de vergadering zal naar alle senior leden een mail worden verstuurd met daarin de link naar de vergadering (controleer ook de spamfolder). Wanneer je Teams hebt geinstalleerd wordt het programma gestart wanneer je de link aanklikt. Anders zal de vergadering in de browser worden geopend.

We hopen veel leden te mogen ontvangen. Tot 28 April!

Airshuttle test 2 geslaagd!
Geplaatst op: 2021-04-06

Sowat aan de Airshuttle

Op Goede Vrijdag hebben een aantal leden van onze badmintonvereniging een tweede test gedaan met de zogenaamde airshuttles. Omdat de eerste test met deze speciale shuttles niet goed was bevallen, hebben we bij de tweede test ook outdoor shuttles uitgeprobeerd. En laat deze nou net als beste voor ons uit de bus komen!

Er zijn drie verschillende zwaarte in outdoor shuttles, voor drie verschillende windtypes. Het bestuur is nu bezig om de benodigde materialen te bestellen, het speelveld te regelen en de aangepaste contributie te bepalen. Zodra alles geregeld is, ontvangen alle seniorleden een uitnodiging voor de eerste speelweek en kunnen we van start!

Voor de jeugdleden zijn we bezig met een alternatief, omdat het spelen met outdoor shuttles voor hen geen optie is vanwege een andere techniek. Zodra hier meer bekend over is, wordt de jeugd apart geïnformeerd.

Airshuttle test Sowat
Geplaatst op: 2021-03-29

Sowat aan de Airshuttle

Het is alweer een hele poos geleden dat we in de sporthal terecht konden voor een lekker potje badminton. En gezien het toenemende aantal besmettingen met Covid-19 is de verwachting dat dit ook nog wel even gaat duren. AirBadminton zou een alternatief kunnen betekenen voor het zaalbadminton. Er zijn badmintonverenigingen die het vorig jaar al uitgeprobeerd hebben, maar zij hebben de ervaring dat de dure airshuttles te snel kapot gaan.

Nu is de airshuttle 2.0 op de markt gebracht en die hebben een aantal vrijwilligers van onze vereniging afgelopen vrijdagavond getest op het terrein van de handbalvereniging. Door de harde wind was testen erg moeilijk, dus 2 april volgt nog een test. Hierna gaan we in beraad of we AirBadminton op gaan nemen als activiteit. Wordt vervolgd dus.

Pottenkijkers gezocht!
Geplaatst op: 2021-03-14

Pottenkijkers gezocht!

Digitale ledenborrel
Geplaatst op: 2021-02-03

Helaas kunnen we al geruime tijd niet badmintonnen en dat blijft zo tot in ieder geval 1 maart. Naast het sporten, wordt ook het sociale contact erg gemist. Om de leden toch met elkaar te verbinden, heeft het bestuur van onze badmintonvereniging op woensdagavond 27 januari een Avondklokborrel voor haar leden georganiseerd. Via een toegestuurde link kon men deelnemen via MS teams. Ondanks een aantal opstart problemen bij sommige leden of misschien wel juist daardoor, werd het een gezellig onderonsje.

Natuurlijk is samen sporten vele malen gezelliger, maar totdat badmintonnen weer mogelijk is, organiseert het bestuur elke laatste woensdag van de maand een digitaal onderonsje. Het eerst volgende digitale onderonsje staat daarmee gepland op 24 februari om 20.00 uur.

De link voor deelname wordt in de week voorafgaand naar alle leden gemaild. Hopelijk zien we jullie dan.