Nieuwsberichten 2021

Buitennetten zijn gearriveerd!
Geplaatst op: 2021-04-27

Sowat aan de Airshuttle

De netten en belijning zijn binnen, waardoor het AirBadminton nog leuker wordt! Gelukkig hebben we van Sportbedrijf Rotterdam een opstartsubsidie voor nieuwe activiteiten ontvangen, waardoor we de netten, belijning, airshuttles en outdoor shuttles konden aanschaffen.

Ook de jeugd is inmiddels weer begonnen. Omdat badmintonnen buiten een stuk lastiger is dan in de zaal, wisselen we het AirBadminton voor hen af met badminton gerelateerde spelletjes. Het enige nadeel hiervan is, is dat de speeltijd super snel voorbij gaat. Maar dat nemen we dan maar op de koop toe. 😜

badminton.lt.acemlna.com

Sowat aan de Airshuttle
Geplaatst op: 2021-04-17

Sowat aan de Airshuttle

Inmiddels is Sowat gestart met AirBadminton. Ervaar zelf hoe leuk dit is door naar Sportpark Oost te komen op dinsdag van 10.00-12.00 uur of op vrijdag van 19.00-21.00 uur. Heb je eerst wat inspiratie nodig, bekijk dan de filmpjes. Je wordt hier vast enthousiast van!

badminton.lt.acemlna.com

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering
Geplaatst op: 2021-04-15
Aangepast op: 2021-04-16

Woensdag 28 April, van 19:30 tot ca. 21:00, is er weer een Algemene Leden Vergadering. Alle senior leden van R.B.C. Sowat zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

I.v.m corona zal ook dit jaar de vergadering digitaal plaatsvinden. Hier zal het programma Teams voor gebruikt worden.

Ongeveer een week voor de vergadering zal naar alle senior leden een mail worden verstuurd met daarin de link naar de vergadering (controleer ook de spamfolder). Wanneer je Teams hebt geinstalleerd wordt het programma gestart wanneer je de link aanklikt. Anders zal de vergadering in de browser worden geopend.

We hopen veel leden te mogen ontvangen. Tot 28 April!

Airshuttle test 2 geslaagd!
Geplaatst op: 2021-04-06

Sowat aan de Airshuttle

Op Goede Vrijdag hebben een aantal leden van onze badmintonvereniging een tweede test gedaan met de zogenaamde airshuttles. Omdat de eerste test met deze speciale shuttles niet goed was bevallen, hebben we bij de tweede test ook outdoor shuttles uitgeprobeerd. En laat deze nou net als beste voor ons uit de bus komen!

Er zijn drie verschillende zwaarte in outdoor shuttles, voor drie verschillende windtypes. Het bestuur is nu bezig om de benodigde materialen te bestellen, het speelveld te regelen en de aangepaste contributie te bepalen. Zodra alles geregeld is, ontvangen alle seniorleden een uitnodiging voor de eerste speelweek en kunnen we van start!

Voor de jeugdleden zijn we bezig met een alternatief, omdat het spelen met outdoor shuttles voor hen geen optie is vanwege een andere techniek. Zodra hier meer bekend over is, wordt de jeugd apart geïnformeerd.

Airshuttle test Sowat
Geplaatst op: 2021-03-29

Sowat aan de Airshuttle

Het is alweer een hele poos geleden dat we in de sporthal terecht konden voor een lekker potje badminton. En gezien het toenemende aantal besmettingen met Covid-19 is de verwachting dat dit ook nog wel even gaat duren. AirBadminton zou een alternatief kunnen betekenen voor het zaalbadminton. Er zijn badmintonverenigingen die het vorig jaar al uitgeprobeerd hebben, maar zij hebben de ervaring dat de dure airshuttles te snel kapot gaan.

Nu is de airshuttle 2.0 op de markt gebracht en die hebben een aantal vrijwilligers van onze vereniging afgelopen vrijdagavond getest op het terrein van de handbalvereniging. Door de harde wind was testen erg moeilijk, dus 2 april volgt nog een test. Hierna gaan we in beraad of we AirBadminton op gaan nemen als activiteit. Wordt vervolgd dus.

Pottenkijkers gezocht!
Geplaatst op: 2021-03-14

Pottenkijkers gezocht!

Digitale ledenborrel
Geplaatst op: 2021-02-03

Helaas kunnen we al geruime tijd niet badmintonnen en dat blijft zo tot in ieder geval 1 maart. Naast het sporten, wordt ook het sociale contact erg gemist. Om de leden toch met elkaar te verbinden, heeft het bestuur van onze badmintonvereniging op woensdagavond 27 januari een Avondklokborrel voor haar leden georganiseerd. Via een toegestuurde link kon men deelnemen via MS teams. Ondanks een aantal opstart problemen bij sommige leden of misschien wel juist daardoor, werd het een gezellig onderonsje.

Natuurlijk is samen sporten vele malen gezelliger, maar totdat badmintonnen weer mogelijk is, organiseert het bestuur elke laatste woensdag van de maand een digitaal onderonsje. Het eerst volgende digitale onderonsje staat daarmee gepland op 24 februari om 20.00 uur.

De link voor deelname wordt in de week voorafgaand naar alle leden gemaild. Hopelijk zien we jullie dan.