Nieuwsberichten 2022

Uitnodiging Nieuwjaarstoernooi
Geplaatst op: 2022-12-30

Uitnodiging Nieuwjaarstoernooi

Bowlen en patatten voor Sowat jeugd!
Geplaatst op: 2022-12-30

Jeugduitje 2022

Afgelopen zaterdag is de jeugd van badmintonvereniging RBC Sowat naar Spijkenisse afgereisd om te gaan bowlen. Onder begeleiding van de jeugdcommissie, gaan bowlen werden er een uur langer zoveel mogelijk pins omgegooid, maar het doel was vooral om veel plezier met elkaar te hebben. Helaas bleek dit uitje samen te vallen met een activiteit van de scouting, waardoor niet alle jeugdleden mee konden.

De jeugdleden die wel mee waren, deden flink hun best. In totaal hebben zij 1.237 pins omgegooid en 6 striks en 20 spares geworpen. Per ongeluk werd er speeld op twee banen waar de goot afgezet was en het is echt waar, er was iemand die alsnog kans zag om bij de eerste worp nul te gooien. Iedereen was het erover eens dat dat toch echt wel heel bijzonder was.

Ook werd gedemonstreerd dat je makkelijk met twee ballen tegelijk kunt werpen. Dit werd echter door de medewerkers van het bowlingcentrum opgemerkt, waardoor dat natuurlijk een eenmalige actie was. En dat de ballen wel heel goed rolden, kwam natuurlijk door de goede worpen, maar ook door de gladheid van de baan. Deze werd dan ook beoordeeld met een dikke tien.

Het uur vloog voorbij. Anouk had de meeste pins omgegooid en werd uitgeroepen tot winnaar van de middag. Haar totaalscore was 197, waarvoor zij een trofee ontving. Daarna was het tijd voor een portie patat met een snack naar keuze, limonade en een ijsje toe. Voorzien van een zakje snoep is iedereen met goedgevulde buik hierna naar huis gegaan. Het was een top middag!

Sinterklaastoernooi!
Geplaatst op: 2022-11-30

Sinterklaastoernooi 2022

Afgelopen vrijdag organiseerde RBC Sowat het jaarlijks terugkerende Sinterklaastoernooi voor haar jeugdleden. Dit keer werd er een kind-oudertoernooi van gemaakt, mede bedoeld om ouders meer te betrekken bij de sport van hun kind.

Er werd gespeeld d.m.v. het bij Sowat bekende beschuitbussensysteem. Dit systeem bepaalt wie jouw tegenstander is en op welke baan je speelt. Aan het einde van het toernooi waren er uiteindelijk zes rondes gespeeld, met een gemiddeld aantal punten van 15,9 per wedstrijd.

Zoals gebruikelijk waren er twee winnaars te feliciteren. Bij de jongens was dit Robbin met een gemiddelde score van 16,0. Bij de meisjes was Jessica de winnaar met een gemiddelde score van 15,8. Beiden wonnen een handdoek met het Sowat-logo. Na afloop van het toernooi ontvingen alle kinderen een chocoladeletter. Jeugdleden die deze avond helaas niet aanwezig konden zijn, krijgen deze aanstaande vrijdag na de wekelijkse training.

Inviplay
Geplaatst op: 2022-11-14

Ben je geen lid, maar wil je wel meespelen? Meld je dan aan via Inviplay!

inviplay

Herfsttoernooi 2022
Geplaatst op: 2022-10-27

Herfsttoernooi 2022

Na een succesvol Koningstoernooi eerder dit jaar, speelden de senioren van de Rozenburgse Badminton Club Sowat ditmaal een Herfsttoernooi. Het was weer als vanouds erg gezellig. Naast de senioren van de vereniging waren ook oud-leden uitgenodigd. En er hadden zich een aantal leden van samenwerkende verenigingen aangemeld voor het toernooi. Dit maakte de variatie in de te spelen partijen nog leuker.

Zoals gebruikelijk wonnen niet de beste spelers de eerste prijs, maar ging deze naar de dame en heer die het dichtst bij het gespeelde gemiddelde van de avond zaten. Ditmaal waren dit Jolanda en Nico. Zij zijn vanaf nu de trotse bezitters van een toernooimok met clublogo.

De firma Kozijn & Zo en een aantal leden sponsorden de gezellige afterparty met een hapje en een drankje. Ook met dank aan de medewerkers van sportcentrum De Rozenburcht.

Uitslag Herfsttoernooi 2022

Uitnodiging Herfsttoernooi!
Geplaatst op: 2022-10-02

Herfsttoernooi

Herfsttoernooi!
Geplaatst op: 2022-09-09

Herfsttoernooi

Inviplay
Geplaatst op: 2022-09-09

Ben je geen lid, maar wil je wel meespelen? Meld je dan aan via Inviplay!

inviplay

Zomer update
Geplaatst op: 2022-07-19

Dinsdag 19 juli kan er niet gebadmintond worden, ivm werkzaamheden aan de vloer in de sporthal.

Tevens willen wij jullie over andere werkzaamheden in de sporthal informeren, die tijdens de zomervakantie plaats zullen vinden.

Alle genoemde werkzaamheden gaan ervoor zorgen dat het fijner sporten wordt in Sportcentrum De Rozenburcht. Sportbedrijf Rotterdam biedt excuses voor het eventuele ongemak, maar zij zullen er alles aan doen om dit tot een minimum te beperken.

Speelmomenten tijdens de zomer
Geplaatst op: 2022-07-07

In de periode van 12 juli tot en met 18 augustus kan er gebadmintond worden op dinsdagavond 20.00 uur tot 22.00 uur en op donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. We hebben dan een halve zaal tot onze beschikking.

Op 19 juli is de sporthal gesloten in verband met werkzaamheden aan de vloer.

Ben je geen lid, maar wil je wel meespelen? Meld je dan aan via Inviplay!

Meld je dan aan via Inviplay

Speelmomenten tijdens de zomer
Geplaatst op: 2022-07-07

In de periode van 12 juli tot en met 18 augustus kan er gebadmintond worden op dinsdagavond 20.00 uur tot 22.00 uur en op donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. We hebben dan een halve zaal tot onze beschikking.

Op 19 juli is de sporthal gesloten in verband met werkzaamheden aan de vloer.

Ben je geen lid, maar wil je wel meespelen? Meld je dan aan via Inviplay!

Meld je dan aan via Inviplay

Sporthal beperkt open in de zomermaanden
Geplaatst op: 2022-06-29

Sporthal De Rozenburcht is deze zomer helaas beperkt geopend, in verband met een gebrek aan personele bezetting.

Momenteel is er alleen bekend dat wij GEEN gebruik zullen kunnen maken van onze reguliere speelmomenten op dinsdag en woensdag in de periode van 9 juli t/m 21 augustus.

Het bestuur is op dit moment aan het kijken of er alternatieven mogelijk zijn in de vorm van andere speelmomenten of airbadminton. Via de mail is inmiddels al een enquete verspreid en we hopen zo snel mogelijk met meer nieuws te komen.

Koningstoernooi 2022
Geplaatst op: 2022-05-01

Koningstoernooi 2022

Eindelijk, we mogen weer! Het laatste toernooi was het Nieuwjaarstoernooi van 2020. Dat maakte dat het Koningstoernooi op vrijdag 29 april extra gezellig was. De senioren van de Rozenburgse Badminton Club (RBC) Sowat en een aantal oud-spekers gingen er dan ook vol voor. Ook KW Flex was weer van de partij en had zijn handen vol aan spelers die aan nieuw materiaal toe waren. Door sponsoring van de Rozenburgse firma Wissink Trading waren er dit keer geen deelnamekosten verbonden aan het toernooi, ontving iedereen een consumptiebon en kwam er een bittergarnituur op tafel tijdens de afterparty.

Als vanouds werd er gestreden om de felbegeerde Sowat handdoek. Dit toernooi gingen Ruud en Jolanda ermee naar huis, omdat zij het dichtst bij het gemiddeld behaalde aantal punten zaten.

Wanneer het volgende toernooi plaatsvindt is nog niet bekend, maar dat die er gaat komen is zeker!

Uitslag Koningstoernooi 2022

Actie Senioren in beweging!
Geplaatst op: 2022-02-18

Wilt u gratis kennismaken met het beweegaanbod in Rozenburg? Dat kan! Speciaal voor de oudere doelgroep is er een actie in de maand april.

In het magazine Vitaal Journaal leest u alles over bewegen bij u in de buurt. Hierin vindt u ook de strippenkaart waarmee u gratis kan kennismaken met o.a. onze badmintonvereniging. Haal het magazine op bij de ouderenvereniging, bibliotheek, huisarts, Huis van de Wijk, Stadswinkel of dorpscentrum 't Veerhuis (Careyn) en doe mee!

Senioren in beweging

Koningstoernooi!!
Geplaatst op: 2022-03-22

Koningstoernooi

Geen badminton!
Geplaatst op: 2022-02-18

Vanwege de storm is vandaag (18-02-2022) de sporthal gesloten. Zowel de voor de jeugd als de senioren geen badminton vandaag

We mogen weer

RBC Sowat zoekt leden!
Geplaatst op: 2022-01-29

We mogen weer

We mogen weer!
Geplaatst op: 2022-01-17

We mogen weer

We mogen weer badmintonnen! Leden van 18 jaar en ouder dienen bij de ingang hun geldige Coronabewijs en ID te tonen. Houd zoveel mogelijk afstand en draag een mondkapje tijdens je aanwezigheid in de sporthal. Deze mag alleen af tijdens het sporten.

Tot ziens in de sporthal!