Nieuwsberichten 2023

De jeugd is gaan bowlen
Geplaatst op: 2023-12-19

Op zaterdag 16 december verzamelde een deel van de jeugdleden van onze badmintonvereniging zich bij sportcentrum De Rozenburcht om te gaan bowlen in Spijkenisse. Daar aangekomen werd er eerst van schoenen gewisseld. Vanaf 16.00 uur rolden de bowlingballen over de baan. Er werd gespeeld op twee banen. De jongste jeugd werd door de oudere jeugd geholpen met het uitzoeken van de ballen.

Het was een gezellig uurtje, waarbij er veel werd gekletst en vooral veel en hard werd gejuicht bij het behalen van een strike of spare. En wat was de houding van Ryan geweldig tijdens zijn worpen!

Gijs behaalde de hoogste score. De laagste scrore was voor Yara. Een groot deel van haar worpen, verdwenen om onverklaarbare redenen, in de goot. Daarom kreeg zij de troostprijs, een sleutelhanger in de vorm van een bowlingpin.

Na afloop stonden er borden patat met een snack en iets te drinken klaar. Met een ijsje en en zakje snoep voor onderweg werd de gezellige middag afgesloten en gingen we weer richting Rozenburg.

Zonder de ouders die het vervoer hebben geregeld, had de jeugdcommissie dit jeugduitje niet kunnen organiseren. Wij zijn deze ouders dan ook ontzettend dankbaar.

Sowat Jeugduitje 2023

Uitnodiging Nieuwjaarstoernooi
Geplaatst op: 2023-12-17

Uitnodiging Nieuwjaarstoernooi

Algemene Leden Vergadering
Geplaatst op: 2023-12-01

ALV 2023

Herfsttoernooi
Geplaatst op: 2023-11-17

Sowat Herfsttoernooi 2023

Afgelopen vrijdagavond hebben we ons Herfsttoernooi gespeeld. Met 28 deelnemers was het druk, omdat één van de districtsteams een thuiswedstrijd speelde. Maar gezellig was het zeer zeker. Er werd veel gelachen en hard gewerkt. Sponsor Kozijn en Zo deelde daarom aan iedereen een handdoekje tegen het zweten uit. Ook zorgde hij voor een hapje en drankje tijdens de afterparty.

Bij onze gezelligheidstoernooien gaat het niet om de meest gewonnen punten, maar om het gemiddelde. Hiermee krijgen alle spelers een kans om de felbegeerde Sowat-badhanddoek te bemachtigen. Deze keer waren de gelukkige winnaars Aleksandra en Remco.

Op 19 januari staat het Nieuwjaarstoernooi gepland. Zet hem alvast in je agenda!

Uitslag Herfsttoernooi 2023

Uitnodiging Herfsttoernooi
Geplaatst op: 2023-10-05

Uitnodiging Herfsttoernooi

Vrijwilligers gezocht
Geplaatst op: 2023-09-06

Vrijwilligers gezocht

Zomerbadminton update
Geplaatst op: 2023-08-01

Wegens groot succes wordt er de rest van de zomervakantie een hele zaal gehuurd en is het aantal externe deelnemers aan de Zomerbadminton verhoogd. Schrijf je nu in via Inviplay!

inviplay

Speeltijden zomervakantie
Geplaatst op: 2023-07-09

Het is weer zomervakantie en zoals elk jaar resulteert dit tijdelijk in aangepaste speeltijden. Van 11 juli t/m 18 augustus (week 28 t/m 33) kan op de volgende tijden gebadmintond kan worden:

Vanaf week 34 is het weer de normale tijden.

Niet-leden kunnen ook meespelen en zich aanmelden via Inviplay.

inviplay

Geslaagd eerste Sowat/ERC toernooi
Geplaatst op: 2023-07-09

Sowat ERC Toernooi 2023

Op vrijdag 30 juni werd het eerste Sowat/ERC gespeeld. ERC staat voor Externe Recreanten Competitie, een competitie georganiseerd door een aantal regionale badmintonverenigingen voor spelers die wel competitie willen spelen, maar niet op landelijk niveau. Ook Sowat doet hieraan mee. Om meer diversiteit in spelniveau te brengen en clubleden te enthousiasmeren voor de recreantencompetitie is het gecombineerde toernooi in het leven geroepen.

Tijdens de eerste editie, georganiseerd door onze vereniging, was het hard werken en flink zweten. Het spelniveau lag dan ook behoorlijk hoog. Maar de pret was er niet minder om, er werd heel wat af gelachen. Zoals Sowatters gewend zijn, was er een prijs te verdienen voor twee spelers die het dichtst bij het gemiddelde van de avond zaten. Bij de dames was dit Suzanne (MSV) en bij de heren Angelo (RBC SOWAT).

Het volgende gecombineerde toernooi wordt georganiseerd door BC Rockanje. De datum is nog een verrassing.

Uitslag ERC toernooi 2023

Kind-ouder toernooi
Geplaatst op: 2023-05-04

Kind-ouder toernooi April 2023

Vrijdag 21 april heeft de jeugdcommissie een kind-ouder toernooi georganiseerd. Met een deelname van 30 spelers was het weer een heel gezellige invulling van de vrijdagavond, die normaal gesproken voor de training wordt gebruikt. Tijdens de training komen er diverse slagen aan bod en dat er de afgelopen weken goed getraind is, was duidelijk te zien. Er werd goed gekeken waar de tegenstanders lege plekken lieten vallen. Ook waren er mooie dropshots en clears te zien. De jeugdbegeleiding was terecht trots op de spelers.

Na afloop van het toernooi werd er nog een partijtje 'Around the table' gespeeld, waar zowel de jeugd als hun ouders aan meededen. Hierbij kwamen aan het einde Robbin en Dylan tegen elkaar te staan, waarbij Dylan de uiteindelijke winnaar is geworden. Tijdens het tafelen had de begeleiding de tijd om de winnaars te bepalen. De gemiddelde speler bij de jongens was Robbin. Bij de meisjes was dit Jessica. Zij namen de felbegeerde Sowat-handdoek mee naar huis.

Paastoernooi RBC Sowat
Geplaatst op: 2023-05-04

Paastoernooi 2023

Vrijdag 14 April heeft de toernooiencommissie een Paastoernooi georganiseerd voor de senioren van onze vereniging. Het was zoals van ouds weer gezellig druk. KW Flex was aanwezig voor de benodigde badmintonmaterialen.

Er werd flink gerend, gesmashed en gedropt. Tijdens de gezellige afterparty werden de prijzen uitgereikt. Zoals gebruikelijk ontvingen niet de spelers met de meeste punten de felbegeerde Sowat handdoek, maar degenen die het dichts bij het gemiddelde van de avond zaten. Bij de dames was Mirjam dit keer de gelukkige en bij de heren Chris. Beiden nogmaals van harte gefeliciteerd!

Uitslag Paastoernooi 2023

Vrijdag 7 April geen badminton
Geplaatst op: 2023-04-04

Vrijdag 7 april is het Goede Vrijdag en daarom is de sporthal gesloten.

Vrijdag 7 April geen badminton

Uitnodiging Paastoernooi
Geplaatst op: 2023-04-04

Uitnodiging Paastoernooi

ERC Eindtoernnooi 2022-2023
Geplaatst op: 2023-03-07

Op zaterdag 8 april staat het ERC eindtoernooi gepland, ditmaal georganiseerd door MSV. Alle info staat op onderstaande uitnodiging. Deelname aan het buffet kost €15 per persoon.

Ben jij ERC (reserve) speler en wil je meedoen? Geef dit dan voor 11 maart door aan Regina. Geef dan ook aan of je deel wil nemen aan het buffet. Voor het buffet ontvang je na 11 maart een betaalverzoek via WhatsApp.

ERC Eindtoernnooi 2022-2023

Nieuwjaarstoernooi 2023
Geplaatst op: 2023-01-24

Nieuwjaarstoernooi 2022

Afgelopen vrijdag heeft de toernooiencommissie van de Rozenburgse Badminton Club (RBC) Sowat weer het jaarlijkse Nieuwjaarstoernooi georganiseerd. Door de vele deelnemers was het lekker druk in de sporthal.

Na 6 wedstrijden van een kwartier en een partijtje vrij spelen werd de balans opgemaakt en volgde de prijsuitreiking onder het genot van een hapje en drankje, gesponsord door Kozijn & Zo. Om iedereen een kans te geven om de felbegeerde clubhanddoek te winnen, gaat de prijs altijd naar twee spelers die het dichtsbij het gemiddelde van het toernooi zitten. Bij de dames was dat ditmaal Lenie. De heer die deze eer te beurt viel, was Theo.

Het volgende toernooi zal plaatsvinden rond Pasen. We kijken er nu al naar uit!

Uitslag Nieuwjaarstoernooi 2022